🇳🇴 Norsk nettbutikk  🚚  Superrask & gratis frakt  🌱 Bærekraftige produkter

Montessori-inspirerte hjelpemidler: Lek og læring som styrker selvstendighet

Montessori-filosofien er grunnlagt på ideen om at barn lærer best når de er tillatt å utforske og lære i sitt eget tempo, med minimal voksen inngripen. Denne metoden anerkjenner barnets naturlige nysgjerrighet og læringsglede, og gir dem verktøyene de trenger for å blomstre på egen hånd. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen nøkkelprodukter fra Leksmart.no som støtter denne filosofien: 2-i-1 multifunksjonell kjøkkenhjelper, trebokhylla og LEGO oppbevaringsboksen.

Barnas hjelper på kjøkkenet

Det å tillate barna å delta i husholdningsaktiviteter er en viktig del av Montessori-filosofien. Det er her vår 2-i-1 multifunksjonelle kjøkkenhjelper kommer inn. Dette unike møbelet gir barna muligheten til å nå opp til kjøkkenbenken og delta i matlagingsprosessen. Det kan virke skremmende å ha et lite barn i nærheten av kjøkkenutstyr, men med riktig veiledning og forholdsregler, kan det å inkludere barna i matlagingsprosessen være en fantastisk læringsopplevelse.

Barna lærer grunnleggende matlagingsferdigheter, de utvikler finmotorikken og det er en god måte å introdusere nye matvarer på, noe som kan bidra til å skape et sunt forhold til mat. I tillegg gir kjøkkenhjelperen barna en følelse av tilhørighet og bidrag i hjemmet, noe som er viktig for å bygge selvtillit.

Et rom for læring og kreativitet

Å skape et miljø som oppmuntrer til læring er en annen viktig aspekt ved Montessori-filosofien. Med vår trebokhylle, har vi laget et sted hvor barna kan oppdage verden av bøker på egenhånd. Den lave høyden på hyllen gjør det lett for barna å velge sin egen bok, noe som fremmer uavhengighet og en lyst til  å lese.

Når det gjelder leketøy, har vi vår LEGO sorterings- og oppbevaringsboks. Med denne kan barna enkelt lagre og sortere sine LEGO-brikker. Dette er ikke bare en praktisk løsning, det lærer også barna verdien av orden og organisering. Dessuten er det å bygge med LEGO en fantastisk måte for barn å utvikle finmotorikk, romlig bevissthet og problemløsningsevner.

Alle våre produkter hos Leksmart.no er designet med barnets utvikling i tankene, inspirert av Montessori-filosofien. Vi tror på å gi barna verktøyene de trenger for å utforske verden på egen hånd, for å hjelpe dem å bli uavhengige, selvsikre og kreative individer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Superrask & gratis frakt

Vi tilbyr gratis levering, med 2-4 dagers leveringstid.

Håndlaget i Europa

Produktene vi selger er håndlaget på bærekraftig vis i EU.

CPC / CE-sertifisering

Er det noe vi ikke tar lett på, så er det barnas sikkerhet.

Leker som varer lenger

Det er nok plast i verden fra før. Produktene våre er laget i tre.