🇳🇴 Norsk nettbutikk  🚚  Superrask & gratis frakt  🌱 Bærekraftige produkter

Montessori-metoden: Læring, gøy og mestring

Montessori-metoden er en pedagogisk filosofi utviklet av Maria Montessori på begynnelsen av 1900-tallet. Denne metoden fremhever barnets naturlige interesse for læring og fremmer selvstendighet, respekt og personlig utvikling.

Selvstendig læring: I Montessori-metoden oppmuntres barn til å lære selvstendig. Dette betyr at barna oppfordres til å utforske og lære på egne vilkår, noe som kan fremme selvstendighet, selvtillit og en dypere forståelse av emnet.

Sanselig læring: Montessori-metoden fremmer også sanselig læring. Dette innebærer at barna lærer gjennom direkte opplevelser og ved å bruke alle sansene sine. Fra teksturer, former, farger, til lyder og lukter, blir barn oppmuntret til å utforske og oppdage verden rundt seg.

Forberedt miljø: Montessori-metoden legger stor vekt på det ‘forberedte miljøet’. Dette refererer til å skape et læringsmiljø som er tilpasset barnets behov, interesser og utviklingsnivå. Målet er å tilby barnet en rekke aktiviteter og materialer som de kan utforske fritt og på egen hånd.

Rollemodeller: I Montessori-metoden spiller voksne en viktig rolle som rollemodeller og veiledere. De observerer barna nøye, forstår deres behov og interesser, og gir dem støtte og veiledning når det er nødvendig.

Læring gjennom lek: Montessori-metoden erkjenner viktigheten av lek i barns læring. Barn blir oppfordret til å leke og utforske fritt, og mange av læringsaktivitetene er designet som lek.

Som foreldre og omsorgspersoner kan vi bruke disse prinsippene fra Montessori-metoden for å støtte barnas læring hjemme. Ved å tilby barna et forberedt miljø, ved å oppmuntre selvstendig og sanselig læring, og ved å være positive rollemodeller, kan vi hjelpe barna med å lære, ha det gøy, og mestre utfordringer.

Å implementere Montessori-prinsipper hjemme kan være en effektiv måte å støtte barnas selvstendige læring på, og tilby dem rike muligheter for utforskning og oppdagelse.

Leksmart tilbyr produkter som kan hjelpe deg med å opprette et «forberedt miljø» hjemme. For eksempel kan vårt Innendørs trelekehus med triangelstige, sklibrett og huske tilby et sikkert og stimulerende miljø for fysisk lek og utforskning.

Triangelstige, klatrebue/vippe, sklibrett/klatrerampe og klatrenett kan gi barna flere muligheter for aktiv lek og motorisk utvikling.

For å organisere læringsmateriell og leker, kan vår 2-i-1 Montessori hyllesett, bokhylle, leketøyhylle i tre være et utmerket valg.

Ved å implementere Montessori-prinsipper i hjemmet, kan vi støtte barnas læring på en morsom og engasjerende måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Superrask & gratis frakt

Vi tilbyr gratis levering, med 2-4 dagers leveringstid.

Håndlaget i Europa

Produktene vi selger er håndlaget på bærekraftig vis i EU.

CPC / CE-sertifisering

Er det noe vi ikke tar lett på, så er det barnas sikkerhet.

Leker som varer lenger

Det er nok plast i verden fra før. Produktene våre er laget i tre.